Izgalmas programokkal várjuk látogatóink ezen a hétvégén is!

 2021.07.13 15:42

2021071617.jpg A hét végére (július 16-17. péntek-szombat) újabb izgalmas programokkal készülünk, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt. A rendezvények ingyenesek és korlátozás nélkül látogathatók! A programokról a tovább gomb megnyomása után olvashat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021. július 16. (péntek) 17.00 órától
Móser Ádám – Francia-balkán-klezmer-tangó
című koncertje

Minimál tangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon. Móser Ádám zenéjének központi gondolata az improvizáció szabadsága. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék, klezmer keverednek kísérleti, kortárs, szabadzenei elemekkel.

 

2021. július 16. (péntek) 19.00 órától
Gruber László (Bonyhád): Varázslatos Etiópia, avagy gyertyagyújtás az Erta Ale vulkánnál
című előadása

Gruber László, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium földrajztanára három társával kelt útra, hogy a legalacsonyabbtól szinte a legmagasabban fekvő pontjáig bejárta két és fél hetes túrája alkalmával a „napégette arcúak földjét”. Aludtak a Simien-hegységben közel 4000 méteren sátorban, mínusz 3-4 fokban, ugyanakkor a Danakil-mélyföldön, Afrika legmélyebb pontján 40 fokos hőségben is barangoltak. Emléktáblát helyeztek el, s gyertyát gyújtottak az Erta Ale vulkánnál a 2012-es expedícióban meggyilkolt barátaik emlékére.

 

2021. július 17. (szombat) 16.00 órától
Varró Dániel és Molnár György zenés irodalmi műsora

Varró Dániel a fiatal költőgeneráció kiemelkedő alakja, akiért szerteágazó alkotótevékenysége és egyedi humora miatt a kritika és a közönség egyszerre rajong. A formának és a paródiának egyaránt mestere; számos műfajban megmutatta már a tehetségét a hazai közönség előtt: versek, gyermekversek, színdarabok, valamint műfordítások fűződnek a nevéhez. Sokszor lép fel együtt a gyermek -és felnőtt verseit megzenésítő Molnár Györggyel, aki 5 éven keresztül volt az Eszterlánc mesezenekar tagja, zeneszerzője, gitárosa és énekese, valamint számos kortárs költő verseinek, gyerekverseinek megzenésítője és előadója.

 PROGRAM NAPTÁR


Nyitvatartás és Jegyárak itt >>>

GYŰJTEMÉNYEINK

FELHŐKAMERA

Netcam

ÉV MÚZEUMA 2012