Egy több évszázados ritkaságot restauráltak Tiszaföldváron

restauralas.jpg Korát és egykori tulajdonosait tekintve is érdekes, illetve értékes tárgyat restauráltatott a közelmúltban a tiszaföldvári Tiszazugi Földrajzi Múzeum. A több mint kétszáz éve készült tulipános láda egyike népi kultúránk kevés fennmaradt ilyen tárgyi emlékének. 

tovább a cikkhez...>>>

Száztíz éves titkokat őrzött a Tiszaföldváron talált időkapszula

idokapszulaMuzeumTiszafoldvar.jpg Még tavaly nyáron bukkantak időkapszulára a tiszaföldvári református templom felújítása közben. Az építkezés során a torony csillag- és zászlódísze alatti gömbben leltek rá. Mára restaurálták az iratokat és a fotót is, melyeket jelenleg a Tiszaföldvári Földrajzi Múzeumban őriznek. 

tovább a cikkhez...>>>

Programjukkal a kulturális nevelést segítik Tiszaföldváron

BeresMaria.jpg Budapesten vehette át a szakma legrangosabb elismerését Béres Mária, a Tiszazugi Földrajzi Múzeum igazgatója. Pályafutásáról, jövőbeni terveiről beszélgettünk.

tovább a cikkhez...>>>

Vizsgálják az alföldi táj jellegzetességeit Tiszaföldváron is

Mintaterületnek választották a Tiszazugot. Az Agrárminisztérium által koordinált kutatás az ország négy kijelölt térségét, köztük Tiszazugi Földrajzi Múzeum központtal a környéket is vizsgálják, meghatározva a táj típusát, jellegzetességét, meghatározó elemeit.

tovább a cikkhez...>>>

Bemutatták a tiszaföldvári múzeum új épületét

Tiszafoldvar1234.jpg Interaktív szabóműhely, szelfipont és foglalkoztatószoba. Kedden körbejárhattuk a Tiszazugi Földrajzi Múzeum új kiállítóhelyét. Az elmúlt időszakban kialakított „Tiszazugi otthonok” tárlat a lakóházban fellelt tárgyi emlékeken végigvezetve mutatja be az századforduló és a rendszerváltás közötti időszak magyar eseményeit. A házban egykor Köles Gizella varrónő élt, az általa megálmodott ruhák másait fel is lehet próbálni. 

tovább a cikkhez...>>>

 PROGRAM NAPTÁR


Nyitvatartás és Jegyárak itt >>>

GYŰJTEMÉNYEINK

METEOROLÓGIA

FELHŐKAMERA

Netcam

ÉV MÚZEUMA 2012