Marmorstein Berta csodálatos élete - Rák Kati monodrámája

 2021.06.08 16:05

2021.06.12 16 órától  Díj: ingyenes · Időtartam: 1 óra 30 perc.
Cím: Tiszaföldvár, Kossuth Lajos út 101. Múzeum épülete

Mosolygós-könnyes mese. Egy, a 20. századdal egyidős asszony kalandjai a „ferencjóskás” kortól, az első világháború évein, a Horthy-korszakon át a II. világháború és az azt követő évek zűrzavarain át a megbékélésig. A nevetés, elképedés, nagy érzelmek mögött felsejlik a 20. század történelme.

Rák Kati Marmorstein Berta bőrébe bújva egy vállalkozó asszony sorsát meséli el születésétől, 1900-tól, magyarországi története végéig, 1957-ig. Derűs és drámai események váltják egymást, egy optimista asszony szemszögéből. Szerelmeiről, üzleteléseiről, kalandjairól, családjáról mesél, mert vele Magyarország történelmének
fordulópontjain mindig történt valami! Mindig ott volt, ahol változtak a dolgok, és közben élte érzelmekben gazdag életét.
Rák Kati az előadást eredetileg felnőtteknek szánta, és egy olyan nő életét akarta bemutatni, aki minden nehézség, minden akadály ellenére győzedelmeskedik. Azonban nemcsak felnőttek, hanem kamaszok is eljöttek meghallgatni Bertát, és akkor derült ki, hogy számukra is érdekes az élete. Nekik a történelem megelevenedett, és emberi tartalmat kapott, mert nemcsak évszámokból, hanem sorsokból állt. Az előadásban szó van a háborúk hőseiről és áldozatairól, a szélsőséges korszakok (1918-as, ’19-es forradalmak, Szálasi és Rákosi) emberellenes diktatúráiról, de Berta döntően az élet szépségéről mesél.

 PROGRAM NAPTÁR


Nyitvatartás és Jegyárak itt >>>

GYŰJTEMÉNYEINK

FELHŐKAMERA

Netcam

ÉV MÚZEUMA 2012